Nedjelja, 23 Juna, 2024

Uskoro novi asfalt od Begovog Hana prema Pepelarima

 Među gradovima i općinama kojima će Ministarstvo prostornog uređenja, prometa i komunikacija i zaštite okoline i Vlada Zeničko-dobojskog kantona doznačiti sredstva za rerekonstrukciju i sanaciju cestovne infrastrukture do značajnih turističkih mjesta na području kantona je i Žepče.   

Zahvaljujući saradnji resornog kantonalnog ministarstva i lokalne zajednice bolje uslove za život dobit će stanovnici žepačke mjesne zajednice Begov Han uz Pepelaresku rijeku ali i najudaljenijeg zeničkog naselja Pepelari.  

-Put koji spaja Begov Han i Pepelare od velikog je značaja za stotinjak porodica nastanjenih u Pepelarima, kao i za domaćinstva uz Pepelarsku rijeku, koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom i stočarstvom. Turistički potencijali Pepelara su veliki i cilj nam je izgradnjom infrastrukture, ne samo deblokirati taj potencijal, već potaknuti mještane na ostanak, a građane i investitore da se opredijele za ovaj prirodni dragulj – izjavio je Adnan Šabani, ministar prostornog uređenja, prometa i komunikacija i zaštite okoline ZDK.  

U realizaciji projekta rekonstrukcije teško oštećenog puta kroz Pepelarsku rijeku, Općina Žepče će učestvovati sa 30.000 KM, dok će Zeničko-dobojski kanton, prema riječima ministra Šabanija, osigurati najmanje 70.000 KM.  

Povodom realizacije ovog projekta sa kantonalnim ministrom Adnanom Šabanijem, mjesto rekonstrukcije obišli su pomoćnik načelnika Općine Žepče Namik Maličbegović i zastupnik u Skupštini ZDK Alen Kapković, koji se zaključili da će ovo biti početak uspješne saradnje na konačnom rješavanju problema kvalitetne cestovne komunikacije između mjesnih zajednica Begov Han i Pepelari.  

Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline 

povezani članci

Najnovije