Srijeda, 24 Aprila, 2024

Upriličena promocija knjige knjige “Imami Srebrenice 1992-1995”

U organizaciji Islamske zajednice u BiH, a uz pomoć medžlisa IZ Visoko, Gračanica, Kiseljak i Breza, sinoć je upriličena  promocija knjige “Imami Srebrenice 1992-1995”, autora Alije Jusića. Promocija koja je izazvala interesovanje visočke publike  publike održana je u KC Altindag. Autor je na osnovu svog sjećanja i zabilješki koje je sačuvao napisao značajnu knjigu dokumentarističkog karaktera koja je, kako kaže, za njega dug i obaveza.

„Većeras se sjećamo imama, posebno šehida, ali i svih imama Srebrenice. Činimo to sa sviješću jer nam je neophodno imati ispred nas vjerodostojne svjedoke tih događaja. Ovim okupljanjem potvrđujemo duboki osjećaj zahvalnosti i poštovanja prema svim našim prethodnicima“-izjavio je za RTV Visoko Alija ef. Jusić, autor knjige.

Na promociji sa posebnim emocijama govorili su Midhat ef. Čakalović i Salko ef. Omerbegović podsjećajući da zlo i snage koje ne žele dobro BiH ne miruju. Autor knjige Alija ef. Jusić smatra da je knjiga važno svjedočenje i da treba ostati kao zavjet i opomena mlađim generacijama. Detaljnije gledajte večeras u informativnoj emisiji Visoko Info.

povezani članci

Najnovije