Subota, 22 Juna, 2024

UPRILIČEN PRIJEM POVODOM KATOLIČKOG BOŽIĆA

Povodom velikog kršćanskog blagdana Božića, danas je u Kabinetu Općinske načelnice upriličen prijem fra Franje Radmana – gvardijana Franjevačkog samostana Svetog Bonaventure Visoko i fra Ivana Nujića.

Prijemu su prisustvovali i predsjedavajući Općinskog vijeća Visoko, Bajro Fejzić, prof., dopredsjedavajući Općinskog vijeća Vahid Ramić, sekretar Općinskog vijeća Zekija Omerbegović, te pomoćnica Općinske načelnice Edina Ferizović.

Gostima je iskazana dobrodošlica popraćena iskrenim željama.

„Zadovoljstvo mi je što i ove godine možemo zajedno proslaviti Božić. Izvršna i zakonodavna vlast Općine Visoko nastavlja sa organizovanjem ovih tradicionalnih susreta. Hvala vam mnogo što ste se odazvali pozivu i što nam pružate priliku da zajedno podijelimo vašu radost, jer vaša radost je i naša radost“, istakla je načelnica Babić.

Gosti su izrazili veliku sreću povodom današnjeg susreta, te su zaželjeli nastavak uspješne saradnje i prijateljstva i u narednom periodu.

„Polaskani smo pozivom i vašim osjećajem za blagdanom koji je za nas izvor nade i snage u svakodnevnom životu. Cijeli grad s nama slavi Božić i hvala vam na tome“, kazao je  fra Franjo Radman, a potom poželio svim građanima sretnu Novu godinu, u kojoj će prepoznati značaj zajedništva i blizine u najdražem nam gradu Visokom.

Katolicima su uputili čestitku uz želje da ih obasja božićno svjetlo i da u novu godinu uđu sa sigurnošću, bez sumnji, uz Božiji blagoslov.

Press Općine Visoko

povezani članci

Najnovije