Udruženje građana likovnih umjetnika “Likum ’76” uputilo poziv likovnim amaterima

Udruženje “Likum ’76” i Amaterska sekcija organizuju 21. kolektivnu izložbu likovnih radova amatera u drugoj polovini decembra 2023. godine. Ukoliko želite učestvovati na ovoj izložbi treba da dostavite najviše 3 rada sa tačnim podacima o radovima u Galeriju “Likum ’76”.

Izbor radova koji će biti izloženi u prostoru Galerije obavit će Umjetnički savjet Udruženja.

Molimo vas da napišete kraću biografiju (ime i prezime, mjesto i godina rođenja, stručno obrazovanje, šta i gdje radite, od kada se bavite likovnim stvaralaštvom, da li ste do sada izlagali i sl. – podcrtano crvenom bojom je obavezno).

Uz biografiju obavezno napišite:
– naziv rada;
– tehnika i materijal uz pomoću koje je rad nastao: crtež na papiru ili nekom drugom materijalu (olovkom, ugljenom, drvenim bojicama i sl.), slikarske tehnike i materijali (akrilik, ulje, na platnu, kartonu, lesonitu itd.), skulpture drvo, kamen, metal, odbačeni materijali i dijelovi i sl.);
– dimenzije rada;
– godina nastanka;

Radovi se mogu predati od 18:00 do 20:00 sati u utorak 21. i petak 24. novembar 2023. godine u Galeriji “Likum ’76”. Biografiju i podatke donesite ispisane uz radove ili pošaljite na e-mail. Podaci su nam potrebni za izradu kataloga. Ukoliko planirate uramiti radove i staviti pod staklo dobro bi bilo da ih donesete neuramljene, pa da nakon fotografisanja to učinite.

Ukoliko podatke šaljete elektronski ili trebate dodatne informacije možete to učiniti putem e-maila: abehudin@yahoo.com

RTV Visoko/Visoko.co.ba

povezani članci

Najnovije