Petak, 23 Februara, 2024

Udruženje “Agro-Vis” predstavilo plan rada i novo rukovodstvo

Izvještajno-izborna Skupština Udruženja poljoprivrednika “AGRO-VIS” održana je proteklog vikenda, za predsjednika Udruženja ponovo je izabran Mirsad Dervišbegovi, podpredsjednika Omer Čelebić, a u Upravnom odboru imenovane su  Dika Kurspahić i Suada Omanović.

Predstavljen je izvještaj za protekle dvije godine rada Udruženja, prezentovane aktivnosti

“Novi plan je proširenje proizvodnje, povećanje poticaja za poljoprivrednike, posebno za plasteničku proizvodnju jer smo lideri u Federaciji u ovoj grani poljoprivrede. Želimo i da proizvodnja na otvorenom dobije veću podršku. Insistirat ćemo za poticaje i podršku sa Federalnog nivoa za plasteničku proizvodnju koja godinama izostaje. Za članstvo Udruženja jednoglasno je usvojena odluka o visini članarine u iznosu od 50 KM. Prijava za članstvo je do 31. marta 2024. Godine is vi oni koji žele ostvarivati neka veća prava tokom godine to mogu ostvariti preko Udruženja”- Mirsad Dervišbegović, predsjednik Udruženja.

Vremenski uslovi zasigurno su jedan od najznačajnijih faktora od kojih zavisi razvoj i uspješnost poljoprovrede. Nadamo se da će ova godina biti bez nepogoda koje pogađaju poljoprivredu u našem gradu i širom Bosni i Hercegovini.

povezani članci

POPULARNO