Učenici ŠOMO “Avdo Smajlović” Visoko na takmičenjima osvojili 36 nagrada i jednu specijalnu

Škola za osnovno muzičko obrazovanje “Avdo Smajlović” iz Visokog istakla se na nedavno održanim takmičenjima, koja su trajala od 21. marta do 21. aprila, kroz impresivnu demonstraciju muzičkih talenata svojih učenika i profesionalne posvećenosti njihovih pedagoga, na takmičenjima je osvojila 36 nagrada i jednu specijalnu nagradu.

“Prvo takmičenje je održano u Bijeljini u okviru osmog internacionalnog festivala “Primavera”. Naši učenici su osvojili tri prve nagrade, dvije druge i jednu treću. Takmičili su se u disciplini klavir i gitara. Drugo takmičenje je održano u Zenici, riječ je o 11. Kantonalnom takmičenju. Osvojili su jednu specijalnu nagradu, koja je pripala Ammaru Šahinoviću, te tri prve, četiri druge i pet trećih nagrada. Osim toga, uslijedilo je 26. Federalno takmičenje gdje smo osvojili 13 nagrada. Riječ je o tri prve, četiri druge i šest trećih nagrada. Posljednje takmičenje je održano u Tuzli, učenici su se takmičili u disciplini klavir i violina. Osvojili smo dvije prve i jednu drugu nagradu”, istakla je pomoćnica direktora, Alina Bihorac.

Pripreme za takmičenja počinju od septembra, radi se kako na redovnoj nastavi tako i na dodatnim časovima. Kroz sistematski pristup obrazovanju, učenici su postepeno razvijali svoje muzičke veštine pod vodstvom stručnih profesora. Značajan podsticaj u postizanju ovih rezultata predstavljalo je veliko zainteresovanje za rad učenika i trud profesora, o čemu svjedoče i zapazeni rezultati.

“Do kraja školske godine naše aktivnosti su sljedeće: očekuju nas interni časovi u svim klasama, zatim prijemni ispiti za prve razrede, godišnji ispiti i na kraju svečani koncert, istakla je Alina Bihorac. Novi upis je u šestom mjesecu kada se otvaraju vrata za sve one koji dijele ljubav prema muzici i žele da se pridruže ovoj muzičkoj zajednici.

Ilma Šabanović

 

 

povezani članci

Najnovije