U Zenici svečano obilježen Dan policije MUP-a ZDK-a

Danas je u Zenici svečano obilježen Dan policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK na kojem je prisustvovao gradonačelnik Mirza Ganić.

“Policija MUP-a ZDK je garant sigurnosti života i rada naših građana. Izražavamo zahvalnost svim policajcima na čvrstoj predanosti cilju sigurnog kantona odnosno sigurne države. Policajci su vojnici na prvim linijama odbrane od svih vrsta napada, kriminala i nasilja. Kroz svoj posao žrtvuju svoje živote i vrijeme koje provode sa svojim porodicama. Danas se posebno sjećamo svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK koji su u proteklom ratu položili svoje živote u borbi za slobodu, ali i onih koji su na službenoj dužnosti izgubili živote. Od srca čestitam svim policijskim snagama Dan policije sa željom da nastave svoj posao raditi hrabro i časno”. – istakao je gradonačelnik Ganić.

zdk.ba

Ministar MUP-a ZDK Emir Vračo u svom obraćanju istakao je da je ovo dan posvećen ljudima koji su svjesno izloženi raznim rizicima. Posebno je istakao tehničku opremljenost policije i efikasnu organizaciju koja ne kaska za evropskim standardima. Policija ZDK je jaka policija koja nastoji da bude servis građanima te svi zajedno imamo obavezu da se borimo protiv kriminala i korupcije i da stvaramo sigurne uslove za život naše djece u ZDK. Kao prioritet istakao je poboljšanje uslova rada policajaca i pripadnika MUP-a ZDK. Na kraju je čestitao Dan policije uz poruku da je posao policajca častan te da nikad ne zaborave na moralnu obavezu bez obzira na izazov s kojim se suočavaju.

SRETAN 15.MAJ DAN POLICIJE MUP-A ZDK!

Mirza Ganić – FB Page

povezani članci

Najnovije