Četvrtak, 25 Jula, 2024

U Visokom održana svečana dodjela nagrada najuspješnijima u konjičkom sportu tokom 2022. i 2023. godine

U prekrasnom ambijentu Konferencijske sale Hotela Vema, u subotu, 10. februara je održana svečana promocija i dodjela nagrada najuspješnijima u konjičkom sportu tokom 2022. i 2023. godine.

Nagrade su dodijeljene u svim starosnim kategorijama za dresurno, paradresurno, preponsko i daljinsko jahanje.

Sa predsjednikom Saveza konjičkih organizacija BiH, Abdulahom Imamovićem, evocirali smo uspomene na protekli period koji je donio veliki napredak i zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Imamović je naglasio zadovoljstvo činjenicom da se konjički sport u Bosni i Hercegovini razvija ubrzanim i dinamičnim koracima te da se Visoko, uz Sarajevo, sa dva iznimno uspješna kluba, nameće kao regionalni centar kada je ovaj plemeniti i atraktivni sport u pitanju.

Poručio je da očekuje nastavak kontinuiteta vrhunskih rezultata i u tekućoj godini koja će donijeti još više nastupa i izazova za klubove u Bosni i Hercegovini.

Istakao je zadovoljstvo posloženim organizacijskim segmentima u radu Saveza uz nadu da će naredni period biti još uspješniji.

Gala večer je uveličao veliki broj uvaženih gostiju koji su istinski uživali i adekvatno nagradili one najuspješnije.

Naš grad zaista može biti ponosan na veliki broj prestižnih nagrada osvojenih u protekle dvije godine od strane dva konjička kluba koja su se nametnula na bosanskohercegovačkoj sceni.

Konjički klub Visoko osvojio je ukupno 17, a konjički klub Vilenjak 14 nagrada.

Sigurno je da u narednom periodu očekujemo nove sjajne rezultate i napredak u svim organizacijskim segmentima.

Videoprilog uz razgovor sa Abdulahom Imamovićem pogledajte večeras (ponedjeljak, 12. februar) u emisiji Visoko info.

Slaven Mirković

 

 

 

 

 

povezani članci

Najnovije