Subota, 15 Juna, 2024
spot_img

U Upravi policije MUP-a ZDK izvršena primopredaja službenih vozila

Ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona danas je upriličena podjela novih policijskih vozila, a ključeve vozila su uručili ministar unutrašnjih poslova Emir Vračo i policijski komesar, generalni inspektor policije Admir Gazić.  

Ovom prilikom su dodijeljena dva policijska vozila “Škoda Octavia” rukovodiocima organizacionih jedinica, Policijske stanice Centar i Jedinice za profesionalne standarde.  

U narednim danima bit će izvršena podjela preostalih pet novonabavljenih policijskih vozila, a prema utvrđenim potrebama i prioritetima.  

Inače se radi o nabavci ukupno sedam policijskih vozila (četiri obilježena i tri civilna vozila) čija ukupna vrijednost iznosi 351,000 konvertibilnih maraka, a sredstva su osigurana iz budžeta Zeničko-dobojskog kantona. 

  Podjela navedenih vozila predstavlja nastavak kontinuiranih aktivnosti ministra unutrašnjih poslova i Vlade Zeničko-dobojskog kantona, koje se preduzimaju sa ciljem što boljeg i kvalitetnijeg opremanja policijskih službenika u materijalno-tehničkom smislu, te je pokazatelj i potvrda velikog truda i napora na usavršavanju rada, profesionalnog postupanja i efikasnijeg djelovanja policijskih službenika na zaštiti lične i imovinske sigurnosti građana i stvaranju visokog stepena bezbjednosti na području našeg kantona.    

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje 

povezani članci

Najnovije