Nedjelja, 23 Juna, 2024

U ŠEST GODINA ŠEST ASFALTNIH PUTEVA ZA ŠEST NASELJA MZ RADOVLJE

U mjestu Maurovići na području MZ Radovlje svečano je otvoren novoasfaltirani put.

Novi asfalt će nam puno olakšati život. Svaka čast načelnici Amri Babić i cijeloj njenoj ekipi.- rekao nam je mještanin Edin Hubo, a priključili su mu se i ostali sa zahvalom što više neće gutati prašinu i što im kamenje neće “frcati” u avlije.

“Ispraćajući polahko ovu građevinsku sezonu privodimo kraju i naša kapitalna ulaganja za 2018. godinu. Nakon asfaltnog puta u MZ Seoča, stigli su na red i Maurovići u MZ Radovlje. Još jednom ću ponoviti da nam je bitan svaki stanovnik Općine Visoko tako da projekte prilagođavamo svim njenim stanovnicima. Pokušavamo kapitalnim projektima doći u sve krajeve Općine.”- rekla je načelnica Amra Babić uz napomenu da će ove godine pokušati završiti i posljednji planirani projekat vezan za asfaltiranje naselja Križ.

Uz sreću i zadovoljstvo što realizirani projekti mijenjaju slike kako urbanih, tako i ruralnih područja na bolje, dodala je da su u pripremi i kapitalni projekti za 2019. godinu.

Almir Osmanbegović, koordinator svi projekata podsjetio je da je na području MZ Radovlje u proteklih šest godina realizirano šest asfaltnih puteva.

“Đindići, Kalići, Tujlići, Slatina, Sinančevići i Maurovići. Svi putevi imaju tehničku opravdanost, obzirom da se MZ Radovlje prostire od Bradvi do Đindiđa i Brezovika. Ravnomjerno su raspoređena sva kapitalna ulaganja. Uskoro će Sinančevići dobiti javnu rasvjetu.” –rekao je Osmanbegović uz preporuku da svi koji gravitiraju novim putevima, rade na održavanju čisteći sisteme odvodnje i propuste kako bi novi putni pravci što duže trajali.

Općina Visoko će u narednom period izvršiti i sanaciju udarnih rupa na putnoj kominikaciji Bradve-Đindići.

povezani članci

Najnovije