Subota, 15 Juna, 2024
spot_img

U prijateljskoj posjeti u Visokom boravio zamjenik komandanta NATO Štaba u BiH

Gradonačelnik Visokog Mirza Ganić  danas je u prijateljskoj posjeti ugostio zamjenika komandanta NATO Štaba Sarajevo, brigadira Bahrija Yildiza. Gradonačelnik  je  zaželio dobrodošlicu brigadiru Yildizu te istakao važnost savjetodavne uloge NATO Štaba kao i zahvalnost Republici Turskoj na  pomoći koju pruža našoj zemlji i Visokom. Izrazio je zadovoljstvo jer imamo priliku ugostiti predstavnike ove značajne institucije i predstavnike bratske države sa BiH.

Upriličena je i razmjena poklona, a zamjenik komandata je istakao da se odnosi između Turske i BiH nešto što je tradicija i što traje već godinama.

Upriličena je i posjeta JU Gradska biblioteka Visoko, gdje je srdačnu dobrodoščlicu gostima poželjela direktorica Ajša Šahinović. Potom su gosti na čelu sa gradonačelnikom posjetili i upoznali se sa jednim od sedam nacionalnih spomenika u Visokom Tabhanskom džamijom, gdje je informacije o ovom nacionalnom blagu sa gostima podjeliko Edžnan ef. Hajrić. Gosti su prisustvovali i svečanosti u OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” povodom obilježavanja Dan škole, nakon čega je upriličena posjeta jednom od najljepših parkova Evrope, parku Ravne 2. Detaljnije gledajte večeras u informativnoj emisiji “Visoko Info”.

 

povezani članci

Najnovije