Utorak, 23 Jula, 2024

U petak stiže promjena vremena

U petak postepeno jače naoblačenje sa zapada koje će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Sredinom dana padavine se prvo očekuju na području Krajine i proširit će se na dio sjeverne i centralne Bosne.

Glavnina padavina u cijeloj zemlji je tokom noći na subotu. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevenog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19 stepeni, na jugu zemlje do 23. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 35, na području Krajine do 28 stepeni.

U subotu se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18 stepeni, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23, na jugu zemlje do 26 stepeni.

U nedjelju djelomično vedro i nestabilno s lokalnim pljuskovima u Bosni. U Hercegovini padavine se očekuju u večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 19. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26 stepeni, na jugu zemlje do 29.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno s kišom i pljuskovima. Glavnina padavina je prije podne. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 19. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 stepeni, na jugu zemlje do 26.

RTV Visoko/AA

povezani članci

Najnovije