Srijeda, 24 Aprila, 2024

U KC Altindag-Visoko održana promocija programa za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

U KC Altindag-Visoko je danas (srijeda, 13. mart) održana promocija programa za zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Organizatori su bili JU Centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama ZDK, Ministarstvo finansija ZDK i Udruženje za sport i rekreaciju osoba za invaliditetom Grada Visoko.

Prezentacija je predstavila aktivnosti Fonda za zapošljavanje osoba sa invaliditetom FBiH, a programi sufinansiranja vrijedni su oko 10 miliona KM uz podsjećanje da su Javni pozivi u toku od 27. februara.

Informaciju više su nam ponudile Meldina Ugarak – koordinatorica svih poslovnih aktivnosti u JU Centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama ZDK i Nejra Šabić – šefica Odjeljenja za podršku korisnicima u Fondu za zapošljavanje osoba sa invaliditetom FBiH.

Zainteresovani su imali priliku saznati sve najbitnije informacije, činjenice i detalje o pomenutim Javnim pozivima i općenitom položaju osoba sa invaliditetom i poslodavaca spram njihovog zapošljavanja.

Naglašeno je i da su praktična iskustva osoba sa invaliditetom, njihovih roditelja i svih relevantnih društvenih okolnosti u svakodnevnom ambijentu veoma bitna uz očekivanje da će cjelokupna situacija u narednom periodu biti daleko povoljnija za jednu od najranjivijih i najosjetljivijih kategorija stanovništva.

Inače, prva promocija održana je u utorak, 12. marta u Žepču, a nakon Visokog, promocija će biti održana i u Tešnju u četvrtak, 14. marta.

Sveobuhvatne aktivnosti se nastavljaju uz nadu da će u bliskoj budućnosti prihvatljiva stopa zaposlenosti osoba sa invaliditetom biti dostignuta uz njihovu adekvatnu materijalnu i socijalnu sigurnost.

Informaciju više donosimo u emisiji Visoko info.

Slaven Mirković

 

 

 

 

 

 

 

 

povezani članci

Najnovije