Utorak, 23 Jula, 2024

U KABINETU GRADONAČELNICE BABIĆ UPRILIČEN RADNI SASTANAK NA TEMU ULOGA ŽENA U POLITICI

Predstavnik pokrajinskog vijeća okruga Elbe Elster Land Christian Heinrich – Jaschinski i Sven Petke, direktor Fondacije Konrad Adenauer Sarajevo, boravili su u radnoj posjeti  gradonačelnici Amre Babić.

Održan je radni sastanak na temu „Uloga žena u politici“ kojem je Christian Heinrich – Jaschinski istakao posebno zadovoljstvo što su u posjeti Visokom, koji po njihovim riječima predstavlja vrlo dinamičnu i uspješnu lokalnu zajednicu.

Gradonačelnica Amra Babić naglasila je da je uloga žena u politici izuzetno važna i da jedna žena na ključnoj poziciji svojim primjerom daje snagu, te motiviše ostale žene da ravnomjerno sa muškarcima učestvuju u javnom i političkom životu.

Na sastanku je razgovarano o potrebi ravnomjernog lokalnog ekonomskog razvoja svih općina i gradova na nivou BIH, te ravnomjernoj raspodjeli prihoda kao preduvjetu istog.

Uz razmjenu iskustava u radu lokalne samouprave, sugovornici su istaknuli potrebu za umrežavanjem, te uspostavljanjem prijateljskih odnosa među općinama i gradovima regiona, ali i šire.

povezani članci

Najnovije