Nedjelja, 23 Juna, 2024

TRADICIONALNI PRIJEM U OPĆINI VISOKO POVODOM PRAVOSLAVNOG BOŽIĆA

Povodom jednog od najvećih hrišćanskih praznika, Božića, danas je u Kabinetu Općinske načelnice Babić upriličen prijem gdje su ugošćeni: paroh visočki, protojerej Miljan Rađenović, predsjednik Srpske pravoslavne crkvene opštine Visoko, Novica Manojlović i član Srpske pravoslavne crkvene opštine Visoko, Zoran Marković.

Prijemu su prisustvovali i: pomoćnica Općinske načelnice za finansije, privredu i društvene djelatnosti – Edina Ferizović, sekretar Općinskog vijeća Visoko – Zekija Omerbegović, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Visoko – Vahid Ramić, te predsjednik Komisije za odnose sa vjerskim zajednicama – Kemal Kardaš.

Protojerej Rađenović je izrazio veliko zadovoljstvo prisustvom današnjem prijemu. Svim pravoslavcima je zaželio sretne praznike uz nadu da će nova 2019. godina biti još uspješnija.

Načelnici Babić su upućene zahvale na tradicionalnom prijemu, koji je idealna prilika za zbližavanje i razvijanje saradnje i prijateljstva.

Velika je čast biti uz sugrađane povodom obilježavanja njihovih najvećih vjerskih praznika. Gostima su još jednom čestitani praznici, kao i svim našim sugrađanima  pravoslavne vjeroispovijesti, uz najljepše želje.

Predsjednik  Srpske pravoslavne crkvene opštine Visoko, Novica Manojlović i član Srpske pravoslavne crkvene opštine Visoko, Zoran Marković, su se pridružili čestitkama, a potom su i načelnici Babić poželjeli mnogo uspjeha, sreće, zdravlja i radosti u novoj godini.

Ova prilika je iskorištena i za najavu projekta vezanog za sanaciju Pravoslavne crkve, svetog objekta i nacionalnog spomenika BiH.

“Pravoslavna crkva sv. Prokopija je jedan od simbola našeg grada. Učinit ćemo sve što je u našoj moći kako bi joj vratili stari sjaj. Nastavimo živjeti u miru, šaljeći poruke zajedništva, mira, razumijevanja, poštivanja i uvažavanja,” istakla je načelnica Babić.

O projektima vezanim za sanaciju Pravoslavne crkve sv. Prokopija javnost će biti blagovremeno obavještena.

Press Općine Visoko  

povezani članci

Najnovije