Petak, 19 Aprila, 2024

Tradicionalna izložba “Mali format” večeras u Galeriji “Likum ’76”

Sada već tradicionalno izložba ”Mali format” svoju izlagačku sezonu počinje u Galeriji ”Likum’76” Visoko. Radi se o redovnoj godišnjoj izložbi u organizaciji Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine.

”Mali format” pruža kvalitetan, značajan i vjerodostojan uvid u sve ono što se dešavalo protekle godine na savremenoj bosanskohercegovačkoj likovnoj sceni.

“Radi se o selektivnoj redovnoj izložbi koja nastaje u organizaciji Udruženja likovnih umjetnika BiH. Izložba je otvorena premijerno u Sarajevu, a nakon toga započinje izložbena sezona u našoj galeriji”, kazala je Dženana Arnautović, historičar umjetnosti.

Na izložbi su predstavljena 63 umjetnička djela bosanskohercegovačkih umjetnika, među kojima su se istakla i četiri umjetnika iz Visokog.

“Ono što bih posebno istakla jeste da su na izložbi predstavljeni radovi četiri visočka umjetnika: Mehmed Klepo (Crni kvadrati), Naida Oruč (Bez naziva), Alen Đindo (Tango) i Džemail Siljadžić (Orijent). Mislim da je ovo jako važno i bitno za promovisanje kulturne scene u Visokom“, istakla je.

Impresivne radove visočkih umjetnika, među kojima se ističe nagrađeni rad, kao i ostala izuzetna umjetnička djela, možete detaljno istražiti i uživati u njima sutra u Galeriju “Likum’76” sa početkom u 19 :30h. Ovo je prilika da uživate u raznolikosti kreativnih radova naših umjetnika, čime se ističe bogatstvo kulturne scene grada Visokog.

povezani članci

POPULARNO