TKD kolektiv Bosna-Rudar organizuje novi borilački spektakl u Visokom

TKD kolektiv Bosna-Rudar organizuje novi borilački spektakl u Visokom. Radi se taekwondo prvenstvu FBiH i međunarodnom prvenstvu Bosna-Rudar Open koji će okupiti preko 700 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore.

Edin Kajević – predsjednik TKD kolektiva Bosna-Rudar je, tokom razgovora za program RTV Visoko, istakao da su pripreme uspješno odrađene i da su svi organizacijski segmenti adekvatno posloženi.

Poručio je da će takmičenja biti održana u svim starosnim kategorijama te da su učesnicima osigurane vrijedne nagrade koje će upotpuniti ovaj prestižni sportski događaj.

Posebnu zahvalnost je izrazio gradonačelniku Visokog, Mirzi Ganiću, kao i načelnicima Općina: Vareš, Kakanj i Breza, bez čije podrške ne bi bilo moguće uspješno zaokružiti sveobuhvatnu i kompleksnu organizaciju, koja uključuje i veliki broj uvaženih gostiju iz svih životnih sfera.

Cjelodnevni TKD spektakl u našem gradu na rasporedu je u nedjelju, 21. aprila u KSC Mladost od 9 sati kada je planirano da započnu prva nadmetanja.

Svečano otvorenje planirano je u 13 sati, a ulaz je besplatan uz poziv dobrodošlice svima koji će uživati u vrhunskim borbama i mnoštvu pozitivne energije.

Sve detalje donosimo i večeras (petak, 19. april) u emisiji Visoko info.

Slaven Mirković

 

povezani članci

Najnovije