Teniseri iz BiH i Srbije na pripremama u regionalnom teniskom centru Fondacije u parku “Ravne 2”

U Regionalnom teniskom centru Fondacije u Kompleksu Ravne ovih dana borave srbijanska teniserka Dejana Radanović, kao i sjajni juniori Dunja Marić i Amar Silajdžić. Dejana se priprema za nastup na Rolland Garrosu pod budnim okom trenera Mileta Jankovića, a Dunja i Amar su sparing partneri, koji ovo vrijeme koriste i za vlastite pripreme za turnire.
– Ovdje sam bila već nekoliko puta, prelijepo je, puno pozitivne energije i trudim se doći svake godine barem na par dana. Najviše me privlače tuneli Ravne, imala sam i zdravstvenih problema sa virusom s kojim sam se dugo mučila i nakon preporuke da dođem ovamo stanje se poboljšalo. Što se tiče priprema, ovo je prvi put da ovdje igram, imamo dva sjajna terena, dobre svlačionice i odlične uslove. – kazala nam je Dejana.
Dunja Marić ima 17 godina i takmiči se u juniorskoj konkurenciji.
– U Visoko sam došla na Dejanin poziv, imala sam priliku pored treniranja obići i tunele, gdje mi se dopala ta pozitivna energija, malo sam uspjela obići i park, atmosfera ovdje je odlična, opuštena i sve mi se sviđa. – kazala nam je Dunja.
Amar Silajdžić dolazi iz Sarajeva i talentovani je bh.teniser koji je prvi put u posjeti Visokom i Bosanskoj dolini piramida. Kazao nam je kako su uslovi daleko iznad uslova koje imamo u našoj zemlji.
Sa teniserima vrijedno radi kondicioni trener Mile Janković iz Novog Sada.
– dr. Osmanagića dugo vremena poznajem i pratim i upućen sam u njegov rad i sve što čini za BiH i region. Ovdje je zaista raj na zemlji, preporučio bih svakome ko može i ima vremena da dođe ovamo i sigurno će se oduševiti. Što se terena tiče sve je urađeno po svjetskim standardima, ovdje imamo smještaj, hranu, terene, teretanu, sve je na izuzetno visokom nivou, svako od tenisera ko dođe imat će ovdje dobar tretman i svima bih preporučio, ne samo zbog sporta i tenisa da dođu, već zbog svih dobrobiti i zdravlja. – kazao nam je Mile.
Treninge je svakodnevno pratio i prvi čovjek Fondacije, dr. Semir Osmanagić, koji je teniserima poželio mnogo sreće u njihovim narednim nastupima.

povezani članci

Najnovije