Četvrtak, 29 Februara, 2024

Tarik Hodžić: „Signale koje dobijamo od našeg tijela ne smijemo zanemarivati“

Fizikalna terapija pruža usluge ljudima u cilju razvijanja, održavanja i obnavljanja maksimalne funkcionalne pokretljivosti i funkcionalne sposobnosti u svim životnim dobima. Fizioterapija se bavi prepoznavanjem i povećavanjem mogućnosti pokreta unutar područja unapređenja, prevencije, tretmana i rehabilitacije. Posjetili smo Centar za njegu i održavanje tijela diplomiranog fizioterapeuta Tarika Hodžića „Medicare“.

„Kad postoji neki problem treba ga na vrijeme riješiti, često fizioterapeut dolazi u situaciju da rješava problem koji je star desetinama godina, ili desetak mjeseci, koji je zapravo mogao da se riješi u kraćem nekom roku i da mu se pristupi. Ono što ja savjetujem je to da se treba posvetiti, odvojiti u toku dana vrijeme za sebe, nekih 15 do 20 minuta može učiniti mnogo za nas. Nutricionizam, ishrana je jako bitna, fizička aktivnost, posvetiti vrijeme svom tijelu. Signale koje mi dobijamo od našeg tijela često zamaskiramo određenim suplementima, nekom terapijom i to trenutno stanje time stavimo sa strane, a zapravo ga možemo riješiti da se ne ponovi ili ne očituje nekim većim problemima. Moramo se svi truditi ostati zdravi, koristiti svoje finansije kako za užitak tako i za naše zdravlje“- istakao je, između ostalog, Tarik Hodžić.

O holističkom načinu liječenja, vrstama masaža, električnim aparatima za masažu, stilu života koji vodimo i prije svega o važnosti brige o svom zdravlju gledajte večeras u programu RTV Visoko

Amra Čosić

 

 

 

 

 

 

povezani članci

POPULARNO