Srijeda, 28 Februara, 2024

Stižu hladniji dani i snijeg

Prognoza, objavljena na stranici “BH Meteo”, predviđa da će lijepo vrijeme biti tokom prvog dijela februara.

Onda nam stižu niže temperature.

Dodaju da sa sjevera dolazi do postepenog porasta oblačnosti usljed približavanja oslabljenje hladnog fronta.

“On će nam u noći na petak(02.02.) donijeti lokalno malo i prolazno padavina. Lokalno malo padavina se očekuju uglavnom u dijelovima sjeverne, sjeveroistočne, istočne i centralne Bosne – u nizijama kiša, na planinama snijeg. U ostatku zemlje bez padavina. U petak hladnije uz lokalno pojačan sjeverac i buru, a vrijeme djelimično sunčano. Dnevna temperatura u petak 5 do 9, na jugu do 13 stepeni Celzijusa. Ujutro temperature većinom malo iznad nule”, prognoziraju bh. meteorolozi.

Mnogo sunca i toplote očekuje nas od subote(03.02.) pa do utorka(06.02.).

“Jutra neće biti previše hladna, samo lokalno slabiji mraz. Najhladnije u subotu. Od nedjelje temperature uglavnom 13 do 18 stepeni, lokalno do 20 stepeni”, navodi se u prognozi.

Potom stiže promjena.

“Prema trenutnim prognozama od srijede (07.02.) i generalno u drugom dijelu sljedeće sedmice vrijeme će se početi postepeno da mijenja, uz jačanje južnog vjetra koji bi lokalno mogao imati jake do olujne udare. U takvim situacijama južne, jugozapadne i zapadne dijelove naše zemlje očekuje više oblačnosti i povremeno kiša, dok će na sjeveru i sjeveroistoku biti više sunčanog vremena i najtoplije”, prognoziraju na pomenutoj stranici i zaključuju:

“Nakon južine, iza 10.02. ili prema sredini mjeseca februara možemo očekivati postepen dolazak hladnijih dana i pojavu snijega”.

povezani članci

POPULARNO