Nedjelja, 23 Juna, 2024

SDA Gradski odbor Visoko- Čestitka u povodu Dana Armije R BiH

15.aprila 1992.godine, Odlukom Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine formirana je jedina legalna i legitimna oružana formacija naše domovine kao nezavisne i međunarodno priznate države, Armija Republike Bosne i Hercegovine.
Čuvajući ideju o slobodnoj i nezavisnoj državi, bosanskohercegovačke patriote stale su na prvu liniju odbrane, i time odbranile ne samo domovinu nego i univerzalne civilizacijske vrijednosti koje je Armija njegovala i u najtežim trenucima.
Posebnu zahvalnost za našu slobodu dugujemo našim najboljima kćerima i sinovima koji su za naš opsatanak dali ono najvrijednije, svoje živote.
Sjećanje na šehide i poginule borce, te časnu i slavnu borbu Armije Republike Bosne i Hercegovine naša je trajna obaveza, jer danas, zahvaljujući njoj, imamo svoju domovinu i svoju slobodu.
U to ime, svim pripadnicima Armije RBiH, demobilisanim borcima, porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, veteranima, građanima i patriotima Bosne i Hercegovine, koji su dali doprinos u odbrani i očuvanju naše Domovine, čestitamo 15. april
STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE GRADSKI ODBOR VISOKO

povezani članci

Najnovije