SNAGA RIJEČI GRADSKE BIBLIOTEKE POPUT MAGNETA ZA SVE UZRASTE KOJI VRAĆAJU LJUBAV PREMA KNJIZI

Razlozi i ciljevi za posjetu Biblioteci su zaista raznovrsni. Dok najmlađi žele prisustvovati pripovijedanju bajke u čemu najviše uživaju, učiteljice žele organizirati časove lektire, a nastavnici učenike upoznati sa značajem Biblioteke. Drugi, opet, u sklopu djelovanja različitih sekcija, odlučuju da dođu u uvijek pozitivom ispunjene prostorije.

Tako su jučer učenici literarne sekcije OŠ ”Mula Mustafa Bašeskija” iz Moštra, na čelu sa nastavnicom Ilhanom Fejzić, odlučili da na licu mjestu dožive pojam literarnog. A ta riječ, tj. pridjev ”literaran” podrazumijeva upravo sve ono što je u vezi sa knjigama, što spada u pismenost, što je književno, što ima književnu vrijednost i što je od značaja za književnost.

A zaposlenicama biblioteke, opet, nikad nije teško da, sa najrazličitijih aspekata, sve zainteresovane uvode u svijet knjige, a one koji nisu zainteresovani da zaraze snagom pisane riječi.

Iz dana u dan stižu novi posjetioci. Mala raja iz OŠ “Kulin Ban” je uživala ovog petka u bajkama koje im je pričala Amila Tekešinović.

povezani članci

Najnovije