Sjedeća odbojka: BiH osvojila Zlatnu ligu nacija

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci odbranila je naslov pobjednika Zlatne lige nacija. Naš tim je u subotu na Ilidži u pretposljednjem kolu pobijedio Njemačku rezultatom 3:0 te osigurao naslov.

Izabranici Ifeta Mahmutović su prvi set dobili sa 25:15.

U drugom setu je bilo 25:19 za BiH, a u trećem 25:21.

Bila je ovo četvrta pobjeda za BiH u isto toliko utakmica.

Naši momci su u prvom kolu bili bolji od Hrvatske sa 3:0, zatim su u drugom kolu savladali Srbiju sa 3:0, a identičnim rezultatom su u trećem kolu pobijedili Poljsku.

Selektor Mahmutović istakao je da je bh. tim ostvario pobjede u svim utakmicama, ali da je evidentan umor kod igrača.

“Generalno kad posmatramo mi jesmo dobili sve utakmice, ali osjetno je da u ekipi imamo blagi umor jer je liga dugo trajala, ekipe su imale završnicu evropskih takmičenja. Svih 12 igrača je učestvovalo u utakmicama evropskih takmičenja, tempo je jak, dvije utakmice dnevno, ali ipak smo uspjeli ostvariti zacrtano, da pobjedimo sve utakmice i to maksimalnim rezultatom 3:0. Nadamo se da će i sutra biti tako. Onda ćemo imati nekih sedam dana odmora nakon čega kreće operacija “Pariz”, istakao je Mahmutović.

Od reprezentacije Bosne i Hercegovine mnogo se očekuje na Paraolimpijadi obzirom da je bh. tim na proteklih šest učešće osvojio isto toliko medalja.

“Imamo postavu s kojom ćemo igrati na Paraolimpijadi, raduje me što imamo mlade igrače koji sigurno mogu dati maksimum i mogu biti okosnica na Paraolimpijskim Igrama”, dodao
je na kraju Mahmutović.

BiH će u nedjelju u posljednjem kolu od 13,00 sati igrati protiv Ukrajine, ali je već sada jasno da će taj meč biti revijalnog karaktera za naš tim.

RTV Visoko/Reprezentacija.ba

 

 

 

 

 

povezani članci

Najnovije