Nedjelja, 16 Juna, 2024
spot_img

Shopping centar i hotel Vema od sutra otvoreni za posjetioce

Od septembra, sad već dobrano davne 1982., Visoko je u svoj svojoj prepoznatljivosti, dobilo objekat koji je preteča danas inih tržnih centara. Robna kuća bila je šlag na torti visočke trgovačke škole i privrednog giganta – Veleprometa! Sve što je u ponudi roba široke potrošnje toga vremena značilo moglo se pronaći u Vemi, konjička rezbarija, zavjese Velana, trikotaža Rašica, Elan sportska oprema, čvorani ćilimi Goblenka, ma sve provjerenog kvaliteta.

I danas nije rijetko da čujemo kako je nešto “staro, ali kvalitetno, još u Vemi kupljeno” . Tokom rata Vema je bila meta artiljerije, nakon rata gorjela u požaru, stajala godinama kao podsjećanje i motiv da se digne iz pepela.

I konačno, u prilici smo najaviti otvorenje Shopping centra i hotela Vema, sutra u 13 sati otvorit će vrata, ne samo Visokom nego cijeloj BiH. Na 20.000 metara kvadratnih, smješten je hotel sa 64 sobe, bazen, spa centar, teretana i zatvorene umjetne stijene, ekskluzivni restorani, prodajna mjesta prepoznatljivih domaćih i inostranih brendova. Shopping centar i hotel Vema, donijeli su i promjene u okolini, susjedne zgrade ošetećene zubom vremena dobile su novi sjaj, tu je parking za sve posjetioce i goste, pa trg ispred …

Ono na što je vlasnik i investitor kompanija “SUŠA – COMMERCE” Visoko posebno ponosna je da od sutra u Visokom imamo prvi opservatorij za posmatranje neba na našim prostorima.

“Shopping centar i hotel Vema , građeni su sa puno ljubavi, to je apsolutno domaći proizvod, sve što je ugrađeno, sve firme koje su radile na izvođenju radova su domaće. Od momenta kada smo kupili Vemu, naš cilj bio je ponuditi Visokom nešto posebno, danas kad vidim urađeno, siguran sam da smo uspjeli u tome!”, ponosno kaže Osman Suša, jedan od investitora i vlasnika komapnije “SUŠA – COMMERCE”.

Podsjećamo da će sutra zbog svečanog otvorenja doći i do promjene režima saobraćaja, naime uvodi se privremena zabrana saobraćaja za sva motorna vozila u dijelu ulice Donje Rosulje (od raskrsnice sa ulicom Dahirovac do raskrsnice sa ulicom Branilaca), u periodu od 10:00 do 18:00 sati. Shoping centar i hotel Vema građeni su, kako kažu vlasnici, sa puno ljubavi, ljubav su i prisjećanja na nekadašnju Vemu, slatko ćoše, obavezno svraćanje prije škole, radost na sve kupljeno. Uz novu Vemu od sutra imamo i prvi i jedini opservatorij, svjedok je to da su naši pogledi i ciljevi uvijek visoko kao i pogledi prema zvijezdama.

Mirha Ganić

povezani članci

Najnovije