Petak, 19 Aprila, 2024

SANACIJA PUTNE INFRASTRUKTURE U MZ PORJEČANI, SAOBRAĆAJNICA U PODRUŽNICI ŽELJEZNIČKA STANICA

Na osnovu aplikacije koju je uputila Općina Visoko prema Kantonalnoj upravi civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, potpisan je Sporazum za saniranje šteta nastalih prirodnim nepogodama između Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona i Općine Visoko. Na osnovu tog Sporazuma odobrena su sredstva u iznosu od 100.000,00 KM za sanaciju puta u MZ Porječani, saobraćajnica u podružnici Željeznička stanica.

PROJEČANI RADOVI PUT14

Sporazumom su definisana prava i obaveze sporazumnih strana, na osnovu kojih je Općina Visoko provela postupak javnih nabavki za izvođenje radova gdje je kao najpovoljniji izvođač odabrana firma „Mušinbegović gradnja“ d.o.o. Visoko. Stručni nadzor nad izvođenjem radova vrši firma „BauArt“ d.o.o. Visoko.

PROJEČANI RADOVI PUT8

Ukupna vrijednost ugovorenih radova na sanaciji putne infrastrukture iznosi: 99.641,88 KM sa PDV-om.

U toku izvođenja radova na ovoj dionici asfaltirat će se 520 m saobraćajnice, pri čemu je planirana širina saobraćajnice 6,2 m i debljina asfalta 7 cm.

PROJEČANI RADOVI PUT7

Radovi na sanaciji putne infrastrukture odvijaju se nesmetano u skladu sa propisanim tehničkim uslovima. U toku radova intenzivno se vrše stručno – tehničke kontrole od strane ovlaštenih predstavnika Općine Visoko, u cilju što kvalitetnijeg izvođenja radova.

Realizacijom ovog projekta povećat će se stepen sigurnosti građana ovog naselja, kao i svih drugih učesnika u saobraćaju.

Press Općine Visoko

povezani članci

POPULARNO