Četvrtak, 18 Aprila, 2024

Sanacija i uređenje putne komunikacije Kralupi (Visoko) – Rakovica (Ilidža)

Danas (subota, 2. mart) su predstavnici Mjesne zajednice Kralupi u saradnji sa Službom Civilne zaštite Grada Visoko obišli putnu komunikaciju na dionici Ratkovci-Zenik kako bi se snimile potrebne aktivnosti u cilju stavljanja u funkciju ovog puta.

Važno je napomenuti da je u toku prošle godine Grad Visoko asfaltirao dionicu puta Plandište-Ratkovci u dužini od 1,6 kilometara a i Općina lildža u Zeniku asfaltirala oko 1,5 kilometara sa svoje strane.

Trenutno je ostalo 2 kilometra makadamskog puta sa visočke i 1,2 kilometra sa ilidžanske strane. Kao što se može vidjeti iz priloženih slika dionica Buci-Rakovica je kraća za 12 kilometara ovim putem u odnosu na putnu komunikaciju preko Kiseljaka.

Također cilj nam je da uređenjem ovog puta stvorimo predpostavke da što veći broj naših građana može prisustvovati manifestaciji “Putevima transporta naoružanja opkoljenom Sarajevu i godišnjice obilježavanja pogibije zlatnog ljiljana Gazibera Nadžada” koja se organizuje svake godine krajem aprila mjeseca.

Dogovoreno je da se odmah krene sa planiranim aktivnostima a mještani su isto tako zainteresovani da se uključe u akciju raskresavanja puta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

povezani članci

POPULARNO