RUŽNO I NEISTINITO INFORMISANJE JAVNOSTI OD STRANE BZK “PREPOROD” VISOKO

Vezano za pisanje BZK „Preporod“ Visoko oko organizacije dočeka Nove hidžretske 1445. godine, kojim obavještavaju članove, simpatizere i javnost da neće biti dočeka na otvorenom zbog nedostatka sredstava i „oni koji se pitaju odlučili su da ovom gradu takva manifestacija nije potrebna“, dužni smo zbog javnosti i istine objaviti iznose sredstava, a koji su i do sada bili javni i transparentni, te koja su dodijeljena BZK „Preporod“ Visoko iz budžeta Grada Visoko u posljednjih osam godina.

Prema raspoloživim i javnim informacijama BZK „Preporod“ je u proteklim godinama dobijao sljedeće iznose:

2016.godina – 4.650 KM

2017.godina – 2.500 KM

2018.godina – 2.000 KM

2019.godina – 2.000 KM

2020.godina – 0 KM

2021.godina – 4.000 KM

2022.godina – 9.500 KM

2023.godina – 3.000 KM

Iz izvještaja o odobrenim i dodijeljenim sredstvima je vidljivo da podrška Grada Visoko nije izostala niti ove godine, tako da je neorganizovanje dočeka hidžretske godine isključivo odluka rukovodstva BZK „Preporod“ iz njima znanih razloga.

Ono što želimo da istaknemo jeste da je neozbiljno i sramotno da BZK „Preporod“ Visoko do današnjeg dana nije opravdao namjenski utrošak dodijeljenih sredstava za 2022.godinu, a što je obaveza po ugovoru i zakonu, te nema mjesta bilo kakvim natpisima i insinuacijama da je neko protiv bilo koga ili bilo koje manifestacije u Visokom.

Svi oni koji dodijeljena financijska sredstva ne troše transparentno i po ugovorima koje su potpisali i kojima su se obavezali podnijeti izvještaj o utrošku, dužni su sredstva vratiti ili će protiv istih biti podnesene tužbe i prijave nadležnim institucijama.

Služba za boračko – invalidsku zaštitu i društvene djelatnosti Grada Visoko

povezani članci

Najnovije