RUKOMETAŠI BOSNE PORAŽENI U LJUBUŠKOM, SLIJEDI KOMŠIJSKI DERBI U VISOKOM PROTIV EKIPE VOGOŠĆE

Rukometaši Bosne Ekoenergija poraženi su na gostovanju u Ljubuškom u okviru 21. kola BH Telekom PL BiH. Lider na tabeli, Izviđač CO je slavilo rezultatom 30:27, iako su Visočani pružili dostojan otpor trenutno najkvalitetnijoj i najuigranijoj ekipi u našoj zemlji.

Domaći tim je bolje otvorio susret i stekao osjetnu rezultatsku prednost koja je iznosila četiri gola, pri rezultatu 13:9.

Nakon toga je uslijedila furiozna serija od sedam uzastopnih golova visočkog tima, koji je na odmor otišao sa tri gola prednosti, rezultat je glasio 13:16, tako da smo se ponadali u veliko iznenađenje i pozitivan rezultat.

Ipak, Izviđač je u drugom poluvremenu prvo izjednačio na 18:18, a onda i stekao pet golova prednosti (23:18), što je bio i prelomni trenutak za konačan rezultat.

Najefikasniji u visočkim redovima bili su Harun Nazifović i Adnan Jamaković sa po sedam golova, pet je dodao Faruk Halilbegović.

Izviđač su do trijumfa vodili Ivano Pavlović i Diano Češko sa po šest golova, pet je postigao Marijan Šaravanja.

Prvenstvo se nastavlja ubrzanim ritmom, a rukometaše Bosne već u subotu, 18. marta od 17 sati u KSC Mladost očekuje komšijski derbi protiv ekipe Vogošće.

Detaljnu najavu tog susreta donosimo u sutrašnjem izdanju emisije Visoko info.

Slaven Mirković

povezani članci

Najnovije