Petak, 23 Februara, 2024

RUKOMETAŠI BOSNE DOČEKUJU EKIPU GRADAČCA, SVI PUTEVI VODE U KSC MLADOST!

Susretima 12. kola nastavlja se BH Telekom PL BiH za rukometaše, a ekipa Bosne Visoko Ekoenergije nastavlja borbu za opstanak derbijem začelja protiv ekipe Gradačca, još jednog direktnog konkurenta koji mora biti savladan.

Očekuje se zanimljiva utakmica, a kao uvertira u četvrtak je održana press konferencija na kojoj se javnosti obratio igrač najpopularnijeg visočkog sportskog kolektiva, Sead Sirčo.

Pozvao je navijače da u što većem broju napune tribine visočkog hrama sportova te obećao maksimalnu borbenost i zalaganje s ciljem treće ovosezonske pobjede.

Istakao je da je zdravstveni bilten ekipe relativno povoljan, susret će vjerovatno propustiti Adnan Balta, a Kerim Čabaravdić, bez obzira što tokom sedmice nije trenirao, trebao bi biti na dispoziciji treneru Bašiću za predstojeći susret od iznimne važnosti.

Uoči međusobnog dvoboja, Visočani su pretposljednji, 15. na tabeli sa pet bodova. Gradačac je plasiran poziciju više sa jednim bodom prednosti.

Velika podrška sa tribina ponovo bi mogla biti presudna i, sigurni smo, da neće izostati.

Utakmica: Bosna Visoko Ekoenergija – Gradačac na rasporedu je u subotu, 26. novembra od 18 sati, a pravdu će dijeliti sudijski par iz Kozarske Dubice: Bejtović/Burazor. Delegat je Senad Štitkovac sa Ilidže.

Video prilog pogledajte večeras (petak, 25. novembar) u emisiji Visoko Info, a snimak utakmice ćemo emitovati u vikend programu TV Visoko.

Slaven Mirković

povezani članci

POPULARNO