RK „Bosna Ekoenergija“ i RK “Maglaj” u subotu od 19 sati igraju pripremnu utakmicu u KSC “Mladost”

RK „Bosna Ekoenergija“ vrijedno se priprema za nastupe u Prvoj ligi Federacije BiH. Treninzi su počeli prvog augusta i do sada ih je odrađeno 27. Trenira se dva puta dnevno u sportskoj dvorani FKG i dvorani KSC Mladost te sportskom kompleksu nekadašnje kasarne.

UO RK „Bosna Ekoenergija“ je uspio da sačuva igračku okosnicu kluba. Osima dva Faruka, Halilbegovića i Vražalića svi su tu, dok je klub pojačan dva mlada visočka igrača koji su igrali u Sarajevu i Kiseljaku. Amar Herić i Berin Ahić pojačat će mladu visočku ekipu čiji je prosjek 21 godina. Sead Sirčo bi također trebao da se vrati iz pečalbe. Nastup u Prvoj ligi F BiH trebao bi da bude priprema za povratak u elitno društvo baziran na isključivo visočkoj školi rukometa i visočkoj mladosti.

Trener Samir Jamaković izuzetno je zadovoljan dosadašnjim tokom priprema i već u subotu u 19 sati u KSC Mladost imaće priliku da vidi mladu visočku školu rukometa na djelu. Riječ je o pripremnoj utakmici sa premijerligašem Maglajem sa kojim će igrati i uzvratna prijateljska utakmica sedam dana kasnije.

Slijedi učešće na izuzetno jakom Memorijalnom turniru „Edhem Edo Sirčo“, a onda pripremne utakmice sa ekipom „Respekt“ iz Sarajeva koja igra u istom rangu sa RK „Bosna Ekoenergija“.  Pregovara se se sa još par igrača, ali o tome kada dogovori budu realizirani.

povezani članci

Najnovije