Nedjelja, 23 Juna, 2024

RK BOSNA 26-21 RK LOKOMOTIVA

Nakon velike pobjede u gostima protiv RK Vogošća, naši rukometaši nastavili su sa ritmom igranja utakmica srijeda-subota zbog već poznatog kašnjenja u početku sezone, a priliku za novu pobjedu tražili su protiv RK Lokomotiva Brčko.

Iako je RK Lokomotiva Brčko ove sezone ušao u Premijer ligu, tim iz Brčkog je u prethodnih 11 utakmica zabilježio 5 pobjeda i 6 poraza, od čega je zadnji poraz bio poprilično ubjedljiv na domaćem terenu od banjalučkog Borca (16:24) u utakmici odigranoj u četvrtak, no čini se da su momci iz Brčkog u Visoko doputovali sa namjerom da naprave iznenađenje protiv prvoplasirane ekipe na tabeli.

Snježne padavine koje su dovele do problema u odvijanju saobraćaja širom Bosne i Hercegovine odigravanje ove utakmice stavile su pod znak pitanja, pa je na kraju uz kašnjenje u početku utakmice došlo i do promjene sudijskog para, a cijela situacija je čini se utjecala i na naš tim, kao i na navijače koji nisu bili sigurni da li će se utakmica uopće odigrati.

Za odigravanje same utakmice, RK Bosna Visoko posebnu zahvalnost iskazuje Općini Visoko, navijačima i prijateljima kluba, koji su se danas udružili u akciji čišćenja snijega, kako bi se prostor oko KSC Mladost pripremio za prilaz vozila i navijača.

RK Bosna Visoko – RK Lokomotiva Brčko 26:21 (12:13). KSC “Mladost”. Sudije: Brkić / Zuko. Delegat: Stevanović. Isključenja: Bosna: 8 min, Lokomotiva 6 min. Sedmerci: Bosna 9(6), Lokomotiva 1(1).

RK Bosna Visoko: Grčo, Čabaravdić K. (4), Burić (2), Sirčo E., Harmandić (6), Mimić (5), Čabaravdić A., Balta, Omanović (2), Selimović, Divković, Medžić (5), Imamagić (2). Trener: Edhem Sirčo.

RK Lokomotiva Brčko: Vukoje (5), Hercegovac, Đurikić, Dragutinović (3), Krvokapić (2), Mijatović, Petrović, Đukić, Đorđević, Baraković (1), Inić (4), Duvnjak (6), Mihajović, Subotić, Rikanović. Trener: Žikica Milosavljević.

Fotografije na FB stranici visocka.ba

povezani članci

Najnovije