RK BORAC 28:23 RK BOSNA

Rukometaši Bosne nisu uspjeli u derbiju posljednjeg kola jesenjeg dijela sezone Premijer lige savladati Borac u Banjaluci. Kako piše portal sportdc.net…

Rukometaši Borca nastavili su pobjedonosni niz u Premijer ligi BiH savladavši večeras, u derbiju posljednjeg, 13. kola jesenjeg dijela lidera visočku Bosnu rezultatom 28:23. Crveno-plavima je do odlaska na zimsku pauzu preostala još jedna utakmica, zaostala iz 9. kola, u kojoj će im protivnik u četvrtak, ponovo u dvorani Borik, sa početkom u 18 časova biti ekipa Maglaja.

Izabranici trenera i igračke legende Visočaka Edhema Sirće u prvom poluvremenu su u nekoliko navrata imali tri gola više od našeg tima (1:4, 7:10). Ipak, polovinom prvog dijela, Mirko Mikić je zatražio minut odmora, što je u narednim minutima urodilo plodom, te se serijom 5:0 stiglo do 12:10, dok se na pauzu između poluvremena otišlo pri rezultatu 14:13. Inače, već na isteku 6. minuta Mikić više nije mogao da računa na usluge Srđana Savića, kojem je zbog jednog grubljeg prekršaja nad Adnanom Harmandićem pokazan direktan crveni karton.

Ključnu prednost, nedostižnu za lidera bh. šampionata, rukometaši u crveno-plavim dresovima stekli su u prvih 15-ak minuta drugog dijela, kada su serijom 7:2 na isteku 46. minuta stigli do 21:15, a najveći plus Borac je imao u 56. minutu, kada je na semaforu bio ispisan rezultat 26:19.

Kada je riječ o najboljim pojedincima, najefikasniji u ekipi Borca večeras su bili Milan Dakić i Bojan Rađenović, koji su po 8 puta zatresli mrežu rivala.

povezani članci

Najnovije