PROMOCIJA MONOGRAFIJE “TRADICIONALNI MESNI PROIZVODI VISOČKOG KRAJA”

Promocija monografskog djela “Tradicionalni mesni proizvodi visočkog kraja” održat će se u prostoru Zavičajnog muzeja, u subotu, 11. decembra 2021. godine sa početkom u 18,00 sati.

Organizatori promocije su Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Visoko i JU Zavičajni muzej – Visoko.

Autor monografije je prof. dr. Amir Ganić, vanredni profesor na oblasti Tehnologija prehrambenih proizvoda animalnog porijekla Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Kao rođeni Visočanin istakao se na polju naučnog istraživanja i zaštite tradicionalne “Visočke pečenice” čiji rezultat je zvanična zaštita visočke pečenice oznakom geografskog porijekla na nacionalnom nivou.

Pod motom da je “čovjek dužan svome zavičaju” autor u svojoj publikaciji ističe da nastavlja raditi na istraživanju i ostalih tradicionalnih mesnih proizvoda visočkog kraja s ciljem njihove zaštite.

povezani članci

Najnovije