Srijeda, 21 Februara, 2024

PROMOCIJA KNJIGE “LIRIK” I PREDAVANJE “SNAŽNIJA OD SVEGA” U SUBOTU 27. MAJA U KC “ALTINDAG-VISOKO”

Udruženje žena „Nismo same“ Visoko i JU Centar za kulturu, sport i informisanje Visoko pozivaju Vas na promociju knjige „Lirik“ prof. Alme Taletović i predavanje na temu: „Snažnija od svega“ 27.05.2023. u subotu s početkom u 17:00 h u prostorijama KC Altindag

Alma Taletović je profesorica, književnica, kolumnistica, influenserica i  motivacijski govornik, NLP Master i life coach. Administratorica je fb stranice Smiraj duše – Alma Taletović koju prati preko 77.000 pratilaca, a čiji broj se svakodnevno povećava. Autorica je specifična po osobenom književnom izrazu i  stilu koji je emotivan, pozitivan i koji vas jednostavno tjera da  ustanete iz teških stanja i zauzmete se za sebe i svoj život. Njene knjige su pomogle na hiljadama ljudi da žive pozitivnije, da se znaju nositi sa mislima, emocijama i vlastitim ograničenjima, da probude potencijale u sebi. U čemu je tajna uspjeha Alme Taletović?

Rekli bismo u spoju književnog, vjerskog, motivacijskog, psihološkog i naučnog  u tekstovima koje piše. Njena ozbiljnost, emotivnost i želja da pozitivno i motivacijski djeluje na šire mase  prepoznatljiva je u  tekstovima koje piše.

Autorica  je rođena u Tuzli i diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Tuzli, na Odsjeku za bosanski jezik i književnost. Predaje bosanski jezik i književnost u srednjoj školi u Krajini, gdje trenutno i radi. Autorica je četiri knjige : „Smiraj duše, , „ Sretni ljudi“, , „Sretna žena“, i „Lirik“ a sve su bile među najprodavanijima prema internet knjižari Knjiga.ba.

Zbog čega su knjige Alme Taletović tako čitane?

Naime, autorica u svojim knjigama odgovara na neka životna pitanja, kao što su:

– Zašto je vaša misao toliko važna?

– Kako započeti jutro ako ste tužne?

– Zašto je promjena teška?

– Kako živjeti sretnije?

– Kako  misliti pozitivno u periodu iskušenja?

– Kako se osloboditi straha?

– Kako manje brinuti?

– Kako preboljeti i šta kada vas napuste?

– Kako se osloboditi vlastitih negativnosti i promijeniti život?

U njenim knjigama nalaze se brojni savjeti koji su i emotivni, naučni, psihološki i vjerski oblikovani. Cilj rada prof. Alme Taletović je osnaživanje žena. Alma kaže: „Snažna žena je sretna žena, a sretna žena je stub sretne porodice. „

Njena zadnja knjiga „Lirik“ također je transformacijskog karaktera pisana na književno-motivacijski način, krajnje emotivno sa snažnim porukama za svaku ženu.

Ovom prilikom vas pozivamo da uzmete svoju dozu pozitive u vremenu negativnosti i dođete na promociju i predavanje,  te nahranite um, duh i osnažite svoju ličnost, sigurno je da nećete zažaliti.

povezani članci

POPULARNO