Promocija knjige o Srđanu Praljku Šjoru u Doboju i Visokom

U proteklom periodu Visočanin Zdenko Antović je vrijedno radio na knjizi posvećenoj rukometnom velikanu Srđanu Praljku Šjoru, a knjiga “Rukometni div” je ovih dana konačno gotova i spremna za promociju. Prema najavama, prve dvije promocije će biti održane u Doboju i Visokom i to 18. i 28. augusta.

U Doboju će promocija biti upriličena tokom velikog TV Turnira šampiona, 18. augusta sa početkom u 16 sati, a promotori će biti Jasmin Mrkonja i fra Stjepan Lovrić. Planirano je da promociji prisustvuju i članovi nekadašnje reprezentacije Jugoslavije, koji su 1986. godine osvojili zlatnu medalju na Svjetskom rukometnom prvenstvu.

Kada je Visoko u pitanju, promocija knjige je planirana za 28. august u Kulturnom centru Altindag sa početkom u 19 sati. Promotori će biti prof. dr. Dževad Drino, Jasmin Mrkonja i fra Stjepan Lovrić. Publika će putem linka imati priliku čuti sjećanja na Šjora od strane Bogdana Boše Tanjevića iz Italije, Nebojše Miše Praljka iz Slovenije, Rene Okanovića sa Tajlanda te Nenada Maksimovića iz Australije.

RTV Visoko/Visoko.co.ba/Neven K.

povezani članci

Najnovije