Četvrtak, 22 Februara, 2024

Prognoza do 8. decembra: Pogledajte kakve nas temperature očekuju početkom sljedećeg mjeseca

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je danas, 23. novembra, srednjoročnu prognozu za naredne dvije sedmice, tj. za period do 8. decembra ove godine.

Kako ističu, narednih petnaest dana izgledne su česte padavine, obilnije na jugozapadu Bosne i na području Hercegovine. Najmanje padavina prognozira se na sjeveru, sjeveroistoku i istoku naše zemlje.

Snijeg i susnježica očekuju se na planinama i visoravnima zapadne, jugozapadne, centralne i istočne Bosne i Hercegovine, gdje je moguće i formiranje snježnog pokrivača.

Do kraja novembra vrijednosti temperatura zraka biće u granicama prosjeka, jutra prohladna sa temperaturama zraka od -8 do -3 °C na planinama centralne i istočne Bosne, te od -3 do 2 u ostalim predjelima Bosne, u Hercegovini od 3 do 8 °C, maksimalne u Bosni do 10 °C u Hercegovini do 15 °C.

Od 1. decembra pa do kraja prognoznog perioda izgledne su temperature sa natprosječnim vrijednostima za taj period godine. Minimalne temperature od -1 do 4 u Bosni, u Hercegovini od 4 do 9 °C, a danju maksimumi do 13 u Bosni i 16 u Hercegovini.

RTV Visoko/Radiosarajevo.ba

 

povezani članci

POPULARNO