Četvrtak, 29 Februara, 2024

Predstavnici Udruženja „Ars Tragovi“ kod gradonačelnika Mirza Ganića povodom početka manifestacije „Dani Zaima Muzaferije“

Povodom 20. po redu manifestacije „Dani Zaima Muzaferije“ koja se od danas pa do 25.11.2023. godine održava u našem gradu, gradonačelnik Mirza Ganić danas se sastao sa predstavnicima Udruženja „Ars Tragovi“ koje je i organizator ovog značajnog kulturnog događaja. Predsjednik udruženja Rasim Kadić je gradonačelnika upoznao sa ovogodišnjom manifestacijom, ali i svim detaljima koji prate organizaciju jednog ovakvog događaja.

– Jubilarna, dvadeseta manifestacija ” Dani Zaima Muzaferije” je pred nama s bogatim kulturnim sadržajem koji je respektabilan i prepoznatljiv u cijeloj BiH. U Visokom građani će imati priliku da između ostalog pogledaju izložbu Zlatno doba bosanskohercegovačkog slikarstva, predstavu Hrvatskog kazališta Travnik “Oblaci”, predstavu Pozorišta mladih Sarajevo “Gidionov čvor”, predstavu Teatra TOTAl Visoko “Savršen kroj”, te rock koncert visočkih bendova pod nazivom (RE)generacija. I ove godine moramo se zahvaliti Gradskoj upravi Visoko i gradonačelniku Mirzi Ganiću koji su prepoznali značaj manifestacije, pa nas evo treću godinu zaredom snažno podržavaju na različite načine, a posebno finansijski. – kazao je između ostalog Kadić.

Gradonačelnik Ganić je kazao kako je ova Gradska uprava posvećena vraćanju kulture u Visoko. Ulažemo mnogo u različite segmente, od podrške različitim kulturnim manifestacijama do investiranja u objekte kulture.

– Svi smo svjedoci različitih kulturnih sadržaja koji su na visokom nivou realizovani u ovoj godini u našem Gradu, a šlag dolazi s realizacijom manifestacije „Dani Zaima Muzaferije“ koja se prožima i sa obilježavanjem Dana državnosti naše drage domovine. Pripremljeni sadržaji su važni za kulturni život našeg grada. Uspješno smo se pozicionirali kao centar kulturnih dešavanja u okruženju, a danas u našem gradu imamo kulturni sadržaj koji je priznat i prepoznat širom Bosne i Hercegovine i u ovom momentu Visoko je zaista kulturni centar Bosne i Hercegovine. – kazao je gradonačelnik Ganić.

Prisutni su pozvali sve ljubitelje umjetnosti da u narednim danima posjete aktivnosti u okviru programa ovogodišnje manifestacije „Dani Zaima Muzaferije“.

Gradska uprava Visoko

 

 

povezani članci

POPULARNO