Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

PREDSTAVNICI INZ U GRADSKOJ UPRAVI VISOKO DOGOVORILI PARTNERSTVO NA SAJMU “JESEN U VISOKOM”

Predstavnici Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ), Muhamed Gladan i Kasim Velić, rukovoditelji Veterinarskog i Zavoda za zaštitu bilja boravili su danas u zvaničnoj posjeti Gradskoj upravi Grada Visoko.

Domaćini su im bili predstavnici Gradske uprave Visoko Amira Džafić i Adi Pašalić. Povod razgovora je bio unaprijeđenje saradnje INZ-a i Grada Visoko, kroz edukacije, zajedničke projekte i angažman stručnjaka INZ-a u pomoći poljoprivrednim proizvođačima sa ovog područja.

Planirano je da Gradska Uprava Visoko i INZ u skorije vrijeme pripreme i potpišu Protokol o saradnji, kojim bi bila obuhvaćena saradnja u svim oblastima u kojima brine INZ.

Kao naredni korak dogovoreno je partnerstvo INZ-a i Gradske uprave u edukativnim sadržajima predstojećeg Izložbeno-prodajnog sajma poljoprivredno-prehrambenih proizvoda “Jesen u Visokom”, koji će od 4. do 6. novembra biti održan u ovom gradu.

INZ-ovi stručnjaci će proizvođačima – učesnicima i gostima Sajma prvog dana Sajma prezentirati “Pravila upotrebe pesticida u biljnoj proizvodnji u cilju zaštite okoliša i pčelinjih društava”, a u toku su dogovori o još jednoj prezentaciji moguće teme iz oblasti poštovanja standarda proizvodnje hrane.

Grad Visoko i INZ će u narednim mjesecima ponuditi različitim udruženjima i proizvođačima niz edukativnih sadržaja i stručnu pomoć u proizvodnji i plasmanu, a izvjesni su i zajednički istupi i promocija proizvodnje zdrave hrane u BiH i van granica naše države.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica

povezani članci

Najnovije