Utorak, 23 Jula, 2024

Poznato zašto Lana Pudar neće plivati 100 m delfin na SP, evo kada mostarska sirena se bori za nove medalje

Svjetsko prvenstvo za seniore u plivanju počelo je danas i trajat će do 18. februara.

Bosna i Hercegovine polaže najveće nade u Lanu Pudar, a mostarska sirena odustala je od discipline 100 metara delfin, čije je kvalifikacije trebala imati danas.

Trener Goran Grahovac smatra kako je pred Lanom tek ono najbitnije, a to su pripreme za nastup na olimpijskim igrama u Parizu te da nema nikakve potrebe za bilo kakvim rizikom.

“Ona je zaista jako željela da nastupi i u disciplini 100 metara delfin. Naročito, jer zbog otkaza nastupa određenog broja plivačica ima drugo prijavljeno vrijeme na ovom prvenstvu. Međutim, naša je odluka da na ovom prvenstvu ubilježi nastup samo u disciplini 200m delfin i da je to sasvim dovoljno u ovoj fazi njezinih priprema, s obzirom na obim i intenzitet treninga u prethodnom periodu, kao i na njeno trenutno stanje”, zaključio je Grahovac.

Lanu ćemo gledati u srijedu od 8:42, kada je zakazana utrka kvalifikacija na 200 metara delfin. Istog dana u poslije podnevnim satima planirana su polufinala, a finale je na rasporedu dan kasnije u četvrtak 15. februara u popodnevnim satima.

RTV Visoko/N1 BiH

 

 

povezani članci

Najnovije