Nedjelja, 23 Juna, 2024

Potpisan Sporazum sa Medžlisom IZ Visoko – nastavlja se uređenje prostora oko Bijele džamije

Danas je u Gradskoj upravi Visoko potpisan Sporazum o realizaciji sredstava iz budžeta Grada Visoko za 2023.godinu, a u skladu sa Javnim pozivom za sufinansiranje projekata od značaja za razvoj turizma – očuvanje, konzerviranje, obnavljanje i promociju kulturno – historijskog naslijeđa na području grada Visoko, sredstva u iznosu od 15.000 KM su dodijeljena Medžlisu Islamske zajednice Visoko.

– Ovim sredstvima bit će nastavljeno uređenja prostora oko Bijele Šerefudin džamije u našem gradu, koju smo u prethodnom periodu „otvorili“ prema čaršiji i pogledima naših stanovnika i mnogobrojnih turista koji nam dolaze. Nakon rušenja dućana kojima je bila okružena džamija, ovim sporazumom će biti riješeno pitanje izrade projektne dokumentacije za uređenje pristupnog platoa Bijeloj džamiji i izgradnju zida uz sami harem džamije. – kazao je gradonačelnik Mirza Ganić.

Sporazum su potpisali gradonačelnik Mirza Ganić u ime Gradske uprave Visoko, te glavni imam Medžlisa IZ Visoko Midhat ef. Čakalović.

– Ova sredstva će nam dobro doći za projekat za koji su i odobrena, a u pitanju je naredna faza uređenja prostora oko Bijele džamije. Ovom prilikom bih se zahvalio gradonačelniku Mirzi Ganiću na kontinuiranoj podršci koju pruža Medžlisu Islamske zajednice Visoko. – kazao je glavnim imam Midhat ef. Čakalović.

Gradska uprava Visoko

povezani članci

Najnovije