POSTAVLJEN RADARSKI POKAZIVAČ BRZINE U ULICI GORNJE ROSULJE

Prekoračenje brzine i neprilagođena brzina su najučestaliji problemi današnjice koji doprinose nastanku velikog broja saobraćajnih nezgoda u kojima se gube ljudski životi ili nastaju trajni invaliditeti povrijeđenih osoba. Zbog toga je regulisanje brzine centralni dio sigurnosnog sistema koji se sastoji od postavljanja odgovarajućih uređaja za mjerenje brzine kretanja vozila.

Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove i zaštitu okoline je pristupila realizaciji projekta nabavka i ugradnja pokazivača brzine MHP 50- TH. Nakon provedenog postupka javne nabavke odabran je izvođač radova firma „Mibo komunikacije“ d.o.o. Sarajevo.

POSTAVLJANJE MJERAČA

U suradnji sa PU Visoko određena je lokacija u ulici Gornje Rosulje gdje je danas postavljen radarski prikazivač brzine koji predstavlja jedinstvenu kombinaciju saobraćajnog znaka i prikazivača brzina sa radarskom detekcijom, koji posjeduje dodatnu mogućnost prikaza brzine i simbola palca u crvenoj i zelenoj boji, front ploča „VAŠA BRZINA,“ dimenzija ploča 81 x 64 x 17 cm.

Radarski pokazivač brzine prikazuje brzinu nadolazećeg vozila LED diodama u boji, crvena boja ako je brzina iznad dopuštene i zelena ako je brzina u okviru propisane, koje omogućavaju odličnu vidljivost u svim vremenskim uvjetima, te ukoliko je brzina vozila iznad dopuštene, ispisuje se palac ka dolje. Uređaj je namijenjen za obavještavanje vozača motornih vozila o ograničenju brzine na cesti te o trenutnoj brzini kojom se kreće vozilo. Svrha dodatnih treptača i upozorenja će dodatno utjecati na svijest vozača o prioritetnoj potrebi poštivanja ograničenja brzine zbog blizine škole.

MJERAČ BRZINE SKR5

Press Općine Visoko

povezani članci

Najnovije