Nedjelja, 16 Juna, 2024
spot_img

Posebna svečanost za takmičarsku završnicu prve godine rada TKD Rudar Kakanj u okviru TKD kolektiva Bosna – Rudar

Posebno svečano je bilo u Kaknju u klubskoj sportskoj sali TKD Rudar Kakanj gdje treniraju naši članovi iz Taekowndo kluba Rudar Kakanj, a gdje je bilo prisutno preko 100 članova, od 200 članova koje broji naš klub i koji ima 3 sekcije, Bilješevo, Doboj-Kakanj, klubska sala TKD Rudar Kakanj.

Upriličeno je druženje za članove ovog kluba u okviru našeg TKD Kolektiva Bosna – Rudar, ali i dodjela priznanja i nagrada za članove koji su nedavno „osvojili“ Balkan i u svoj Kakanj i svoj klub se vratili s medaljama, te aktivno pomogli našoj Taekwondo slelekciji BiH selekciji da se okiti prvakom Balakana u ukupnom poretku.

Kako svake godine pravimo planove i određujemo ciljeve za godinu dana, i kako se bliži kraj godine gledamo jesmo li napravili pomak. Ove godine naši takmičari su imali izuzetne rezultate, kako najmlađi, tako i juniori i seniori, pa smo se večeras okupili kako bi smo nagradili i promovisali naše članove koji se nedavno ostvarili sjajne rezultate na europskim takmičenjima i balkanskom prvenstvu, i ove nagrade treba da im budu postrek, motivacija za još bolji i jači rad, ali i uspomena na uspješni period u našem kolektivu i na 2023.godinu.

Okupili smo ovu sekciju iz razloga što nas, hvala Bogu, ima jako puno u sekcijama koje imamo, tako da smo htjeli okupiti sve članove koje imamo, ne bismo svi mogli stati ovdje.

Naredne sedmice pripremit ćemo i svačanost za članove u Brezi – kazao je prilikom obraćanja RTV IC Kakanj Edin Kajević, osnivač , predsjednik u TKD „Bosna Rudar“.

Bila je ovo prilika da se na jednom mjestu okupe članovi kluba iz Kaknja, da se svi zajedno druže, počaste, razgovaraju o rezultatima i dostignućima, a za pet članova kluba su obezbijeđena i vrijedna priznanja. Ovoga puta poklone i nagrade su dobili Davud Mušija, Azur Agičić, Eldar Kubat, Denis Terzić, te Mehmed Čaluk, članovi koji su se posebno istakli na posljednjih velikim takmičenjima.

VAŠ TAEKWONDO KOLEKTIV BOSNA – RUDAR

 

 

povezani članci

Najnovije