Položeno cvijeće na Spomen obilježje povodom 15. maja – Dana policije ZDK

U sklopu obilježavanja Dana policije Zeničko-dobojskog kantona, 15. maja, prema utvrđenom programu danas je delegacija MUP-a ZDK, predvođena ministrom Emirom Vračom u sjedištu Ministarstva zajedno sa porodicama, položila cvijeće na spomen-obilježje podignuto u čast pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona koji su dali svoje živote za domovinu tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Prije same manifestacije, zajedno sa policijskim komesarom Admirom Gazićem upriličilen je prijem i razgovar sa članovima porodica poginulih policajaca uz pruženu im podršku i poruku da su im vrata Ministarstva uvijek otvorena za svaki vid saradnje.

Ovo je bila prilika da se sjetimo naših najhrabrijih sinova koji su dali svoje života u odbrani naše domovine. Na ovoj ploči nalaze se imena 115 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije koji su nas svojom krvlju obavezali da štitimo i branimo našu državu Bosnu i Hercegovinu. Moramo da gajimo sjećanje i prenosimo uspomene na mlađe generacije da se sa ponosom sjećaju ovih ljudi koji su svoje živote dali kako bi mi danas uživali slobodu.

Nakon manifestacije za porodice smo pripremili i organizovali ručak. To je najmanje što možemo uraditi za one čiji su sinovi, muževi i braća dali svoje živote za našu domovinu.

RTV Visoko/Emir Vračo – FB Page

povezani članci

Najnovije