Srijeda, 17 Aprila, 2024

Polaznici škole Helen Doron English Visoko u akciji sadnje drveća

Kako je planeta Zemlja jedini zajednički dom koji dijelimo, polaznici škole Helen Doron English Visoko, odlučili su joj pokloniti ono što joj najviše treba, biljke, zelenilo i dodir dječje ruke, s ciljem očuvanja prirode za sve buduće generacije. Stoga su nakon zasluženog ljetnog raspusta, odlučili zajedno sa svojim roditeljima i učiteljima, provesti jedan dan u prirodi, gdje su uz savjete profesionalnog osoblja imali priliku naučiti kako doprinijeti očuvanju planete Zemlje.

Akcija pošumljavanja je organizovana u prirodnom parku Ravne u Visokom, gdje je više od 20 djece posadilo ukupno 20 sadnica smrče.

Osim zabave, cilj ovakvih akcija jeste naučiti djecu šta znači biti odgovoran član zajednice u kojoj žive, te im pokazati da svi zajedno možemo utjecati na pozitivne promjene u društvu. Mi u našoj školi insistiramo na tome da djeca u procesu učenja engleskog jezika, usvajaju i važne životne lekcije, kako bi postali što bolji stanovnici naše planete Zemlje,” izjavila je predstavnica Helen Doron English, Harisa Haznadar Vladić.

Škola Helen Doron English u Bosni i Hercegovini sa radom je počela 2011. godine i od tada do danas kroz školu je prošlo više od 3000 djece.

Ono što ovu metodu čini jedinstvenom jeste učenje engleskog jezika kroz igru, koja  stvara prirodno okruženje koje oponaša prirodni proces učenja maternjeg jezika, što omogućava djeci i mlađeg uzrasta da nauče engleski jezik,” dodala je Haznadar Vladić.

Svakom učeniku koji je dao svoj doprinos u sadnji biljaka, dodijeljen je i certifikat kao simbolična zahvalnica za trag koji su ostavili budućim naraštajima. Akcija pošumljavanja se nastavlja već sljedećeg vikenda u gradovima širom BiH tokom mjeseca septembra.

povezani članci

POPULARNO