Srijeda, 28 Februara, 2024

Planinarsko društvo „Visočica“: Uskoro porodični izleti

Planinarsko društvo „Visočica“, od osnivanja, radi na promociji sporta i zdravog načina života te učestvuje u različitim ekološkim projektima. Brojne aktivnosti raznih sekcija ovog Udruženja, uz mnoštvo pozitivne energije, uvijek su u prvom planu.

Mensur Konjičanin, predsjednik PD “Visočica”, se tokom razgovora za RTVVisoko osvrnuo na protekli period u kojem je realiziran veliki broj aktivnosti.

“Organizirali smo puno izleta, manifestacija, druženja sa planinarima iz regiona. Uvijek krenemo s januarom sa zimskim usponima i memorijalnim pohodima, kao što je memorijalni pohod Džemal Bijedić na Inač, zatim memorijalni pohod Kadir Hadžalić iz Kiseljaka na Pogorelicu. S proljećem počinjemo s manifestacijom “Pozdrav proljeću”, koja se održava svake godine u Goranima”, kazao je predsjednik Mensur Konjičanin.

Ove godine planinarsko udruženje obogaćuje svoj program raznovrsnim aktivnostima, unoseći u udruženje svježe inovacije i stvarajući ugodno okruženje za sve ljubitelje planinarenja.

“Nastavljamo i ove godine s memorijalnim pohodima, trenutno spremamo pohod na Pogorelicu, imamo jedan kontinuitet tradicionalnih stalnih izleta, ove godine imamo i novih planova i izleta. Ove godine ćemo imati više članova i aktivnosti, pokušat ćemo uvezati porodicu koja bi okupljala sve članove porodice sa svojom djecom.”, kazao je predsjednik Mensur Konjičanin.

Članovi ovog društva radili su i na promociji prirodnih ljepota našeg grada, ali i drugih bh. krajeva, što će nastaviti i u narednom periodu. Iz Društva su poručili da se kontinuirane aktivnosti u svim sferama nastavljaju, kao i da će 2024. godina obilovati poboljšanjima u svim organizacijskim segmentima.

Ilma Šabanović

povezani članci

POPULARNO