Subota, 24 Februara, 2024

PD “Visočica” organizuje Memorijalni uspon na Inač

Planinarsko društvo “Visočica” Visoko organizuje i poziva na Memorijalni uspon na Inač. Mjesto sastajanja i kretanja je u subotu, 13.01.2024. godine na Sebilju u 7.30 sati.

Prevoz je vlasitim automobilima uz najavu vodičima, a vozilima se ide preko Kreševa do sela Kojsina, odakle kreće pohod do Inača. Polaganje vijenca je u 11.00 sati na mjestu pogibije na Inaču, nakon čega se ide na planinarski dom na Lopati (ručak). Povratak – Lopata, Vranci, selo Kojsina.

Prijave najkasnije do četvrtka vodičima: Mensur Konjičanin 061/417- 755, Mahir Koljenović 061/754-321, Damir Klepo 061/230-361.

POTREBNA OPREMA:
* Standardna obuća i odjeća za zimske uvjete,
* Duboke planinarske cipele,
* Slojevita odjeća,
* Rezervne majice za presvlaku,
* Kapa, rukavice,
* Spremnik za vodu/čaj (min.1 litar),
* Štapovi sa stopicama za snijeg,
* gamašne
* Čeona svjetiljka

VAŽNO:
Prijavom na uspon svaki učesnik potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvata ovaj Program, da usponu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se, u skladu sa planinarskom etikom, pridržavati Plana uspona, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene Programa uspona u slučaju nepredviđenih okolnosti na terenu (loši meteorološki uvjeti i sl.)!

RTV Visoko/Visoko.co.ba

 

 

 

povezani članci

POPULARNO