Nedjelja, 25 Februara, 2024

Partnerska saradnja Fondacije i hotela Vema Visoko

Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” i agencija Bosanske piramide d.o.o. već godinama rade na unapređenju i promociji najpoznatijeg visočkog, ali bosanskohercegovačkog arheološko-turističkog brenda bosanskih piramida.

U skladu s time intenzivne aktivnosti direktora Dr. Osmanagića i uposlenika Fondacije godišnje dovode na stotine hiljada turista u Visoko.

Kako konačno iskustvo gosta ne ovisi samo o kvaliteti vodičke službe ili atrakcijama koje nudi projekat bosanskih piramida, nego i o nizu drugih faktora na koje utiče lokalna zajednica te smještajni i uslužni sektor, bitno je da gosti budu zadovoljni i ovim uslugama kako bi dojam bio kompletan.

U nedostatku kvalitetnih i luksuznijih smještajnih jedinica većeg kapaciteta na području Visokog, Fondacija je bila prinuđena neke od svojih konferencijskih organizovanih grupa smještati u Sarajevo.

Otvorenjem tržnog centra Vema, u kojem je pored restorana, kafe barova, butika i prodavnica, smješten i luksuzni hotel, ukazuje se prilika za potpuniji ugođaj stranih i domaćih gostiju tokom boravka u Visokom.

Tako je u utorak, 23. januara u prostorijama novootvorenog hotela potpisan Ugovor o saradnji između Fondacije koju je predstavljao turistički menadžer Ajdin Ahmetspahić i rukovodioca tržnog centra Zerina Zeherovića i hotelskog menadžera Amira Dizdarevića.

Ugovorom su definisani odnosi poslovne saradnje od obostranog značaja i interesa, a uskladu s ciljevima poslovne politike oba partnera.

Ovo poslovno partnerstvo će itkako biti od interesa za obje strane, obzirom da su hotelske atrakcije poput penjačke “stijene”, spa&wellness zone ili krovnog teleskopa privlačne za goste dok će od sve većeg broja inostranih posjeta Bosanskoj dolini piramida dobrobit imati i hotel Vema.

Fondacija AP BPS

 

 

 

 

povezani članci

POPULARNO