“PAMETNE TABLE” DONIRANE MEDRESI OSMAN EF. REDŽOVIĆ

Danas je u Medresi boravila visoka delegacija međunarodne humanitarne organizacije za pomoć i razvoj, “Islamic Relief”, predvođena generalnim direktorom, mr. Lotfi El-Sayedom i direktorom za Bosnu i Hercegovinu, gosp. Semirom Kukuruzovićem.

Razlog posjete je, kako smo i najavili, predaja deset “pametnih” tabli za deset medresanskih učionica koje će svakako olakšati izvođenje nastavnog procesa. Gosti su posjetili nekoliko učionica i na licu mjesta se uvjerili da profesori i učenici već koriste table u nastavi. Nakon obilaska učionica prošetali su kampusom Medrese i obavili podne namaz u školskoj džamiji.

U izjavi za medije, direktor El Sayed je iskazao radost i zadovoljstvo što je na ovakav način mogao pomoći našoj ustanovi te je zaželio uspjeh u daljem radu učenicima i profesorima Medrese. Direktor Medrese, mr. Dženan Handžić je, zahvalivši se gostima, kazao kako je ovo značajna donacija koja će uz postojeću opremu koju Medresa ima svakako doprinijeti napretku odgojno-obrazovnog procesa u našoj školi.

Medresa “Osman-ef. Redžović”

povezani članci

Najnovije