Subota, 24 Februara, 2024

Ovo su najjeftinije destinacije za 2024. godinu, na listi i zemlje regiona

Magazin Conde Nast Traveler predstavio je najjeftinija mjesta za putovanje u 2024. – destinacije koje konstantno nude bolji ugođaj za manje novca i očekuje se da se taj trend i nastavi.

Kada je riječ o zemljama regiona, na listi su se našle Srbija i Sjeverna Makedonija.

“Beograd nastavlja da se pojavljuje kao jedan od najuzbudljivijih kulturnih epicentara Evrope, ali je znatno jeftiniji od, recimo, Pariza ili Berlina (barem za sada)”, navodi CNT, a u nastavku otkriva i glavne adute srpske prestonice za poziciju na ovoj listi.

“Relativno je lako pronaći hotele ispod 100 dolara, iako smještaj nije toliko važan kada cijelu noć provedete plešući u klubovima širom grada. Ali poželjećete da se odmorite da biste istražili bogatstvo beogradskih muzeja i instalacija savremene umjetnosti, od kojih su mnoge otvorene u posljednjih nekoliko godina“, navodi se.

Takođe, na listi su se našle i Mađarska (Budimpešta), kao i Albanija, za koju se navodi da je mnogo jeftinija od drugih evropskih zemalja i još “ispod radara kao turistička destinacija”.

“Što znači da još postoji šansa da je posjetite prije nego što se pročulo i krenule gužve. Jedan od najprivlačnijih razloga za putovanje je hrana: zamislite stolove pune jagnjetine s mirisom ruzmarina, jakim planinskim sirevima, brancinom i flašama voćnih sokova”, navodi CNT, uz napomenu da se hotelski smještaj za dvoje može naći već od 70 dolara, prenosi Nova.rs.

U nastavku kompletna lista najjeftinijih destinacija za 2024. godinu:

Mađarska

Južna Koreja

Meksiko

Mongolija

Vijetnam

Brazil

Južnoafrička republika

Šri Lanka

Filipini

Madagaskar

Egipat

Malezija

Indija

Srbija

Sjeverna Makedonija

Nepal

Gambija

Indonezija

Albanija

Uzbekistan

RTV Visoko/Akta.ba

 

 

 

 

 

 

 

 

povezani članci

POPULARNO