Subota, 24 Februara, 2024

Ovo bismo voće svi trebali češće jesti, odlično utječe na cjelokupno zdravlje

Crno grožđe nije samo ukusno i lijepe boje, već ima i mnoge zdravstvene dobrobiti ako se često konzumira. Može pomoći kod različitih problema, od mršavljenja do poboljšanja kožnih problema. Preporuke stručnjaka su da se crno grožđe što češće konzumira. Evo pet dobrobiti konzumacije crnog grožđa.

Sadrži antioksidanse

Crno grožđe je bogat izvor antioksidansa koji pomažu u zaštiti stanica od oštećenja i smanjuju rizik od bolesti poput dijabetesa, raka, bolesti srca i drugih bolesti, prenosi Health Shot.

Promiče zdravlje srca

Ovo ukusno voće sadrži antioksidanse poput resveratrola, koji se povezuje sa smanjenim rizikom od srčanih bolesti. Zato dodavanje crnog grožđa prehrani može značajno utjecati na zdravlje srca.

Smanjuje rizik od dijabetesa

Kako prenosi Health Shot, resveratrol u crnom grožđu smanjuje otpornost na inzulin i poboljšava razinu šećera u krvi. Antioksidansi koji se nalaze u ovom voću također pomažu u problemu dijabetesa.

Smanjuje rizik od razvijanja Alzheimerove bolesti

Često konzumiranje crnog grožđa pomaže u poboljšanju pamćenja i rada mozga. Bilo bi bolje jesti ga što je više moguće, a mnogi stručnjaci vjeruju da ono, zahvaljujući svojim svojstvima, smanjuje rizik od razvijanja Alzheimerove bolesti.

Utječe na zdravlje kože

Crno grožđe sadrži antocijanin, antioksidans koji štiti kožu od štetnih učinaka. Pod time se misli na zaštitu kože od štetnog utjecaja UV zraka, hiperpigmentacije, pa čak i raka kože, prenosi Health Shot.

RTV Visoko/N1 BiH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

povezani članci

POPULARNO